ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ (ΑΤΜ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!!!!

 

THE WORLD’S #1 ONLINE ENCYCLOPEDIA

Euronet Worldwide, Inc
Προβολές 1.643.729.     
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ


Euronet Worldwide, Inc.

4601 College Boulevard, Suite 300
Leawood, Kansas 66211
U.S.A
Τηλέφωνο: (913) 327-4200
Φαξ: (913) 327-1921

Δημόσια Εταιρεία
Ιδρύθηκε: 1994 ως Bank Access 24
Υπάλληλοι: 926
Πωλήσεις: 531,2 εκατομμύρια $ (2005)
Χρηματιστήρια: NASDAQ
Ticker Symbol: EEFT
NAIC: 522320 Financial Transactions Processing, Reserve, and Clearinghouse Activities

Με έδρα την περιοχή του Κάνσας Σίτι , η Euronet Worldwide, Inc. παρέχει ασφαλείς λύσεις ηλεκτρονικών χρηματοοικονομικών συναλλαγών σε τράπεζες, λιανοπωλητές και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προσφέροντας πύλες δικτύου, ολοκληρωμένο λογισμικό ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων, υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσίες ηλεκτρονικής ανανέωσης . Η εταιρεία προσφέρει επίσης υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων και πληρωμής λογαριασμών στους καταναλωτές. Η Euronet δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε περισσότερες από 80 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας-Ειρηνικού, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο ΑΤΜ στην πανευρωπαϊκή αγορά και το μεγαλύτερο κοινό δίκτυο ΑΤΜ της Ινδίας .

Επιπλέον, η Euronet είναι ο μεγαλύτερος επεξεργαστής προπληρωμένων υπηρεσιών στον κόσμο, διατηρώντας περισσότερα από 259.000 τερματικά σημείων πώλησης (POS) που επιτρέπουν στους καταναλωτές να αναπληρώνουν ("συμπλήρωση") τηλεκάρτες υπεραστικής απόστασης και προγράμματα κινητού χρόνου ομιλίας. Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπηρεσίες ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων για καταναλωτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Εκτός από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Leawood του Κάνσας, η Euronet διατηρεί μεγάλα γραφεία στη Βουδαπέστη , το Μόναχο και το Λονδίνο, καθώς και περισσότερα από 20 περιφερειακά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η Euronet είναι μια δημόσια εταιρεία εισηγμένη στο NASDAQ.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗ: 1994

Η Euronet ιδρύθηκε το 1994 από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Michael J. Brown, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Daniel R. Henry. Οι δύο άνδρες είχαν συγγένεια μέσω των συζύγων τους, που ήταν αδερφές. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Missouri-Columbia το 1979, αποκτώντας πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού , ο Μπράουν είχε απολαύσει μια επιτυχημένη καριέρα στην επιχείρηση λογισμικού υπολογιστών. Μόλις τελείωσε το κολέγιο ίδρυσε την Innovative Software, η οποία το 1988 συγχωνεύτηκε με μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας λογισμικού βάσεων δεδομένων, την Infomix. Ο Μπράουν έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Infomix και όταν έφυγε το 1990 η εταιρεία είχε υπερδιπλασιάσει τα ετήσια έσοδα της, από 70 εκατομμύρια δολάρια σε 170 εκατομμύρια δολάρια.


Ο Μπράουν γνώρισε επιτυχία και με ορισμένες από τις άλλες προσπάθειές του, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του ως ιδρυτικού επενδυτή της Visual Tool, Inc., μιας εταιρείας που ανέπτυξε λογισμικό για προγραμματιστές της Visual Basic και της Visual C + + και τελικά εξαγοράστηκε από τη Sybase Software. Ο Brown ήταν επίσης επενδυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην Pencel Corp., μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού φορητών συσκευών. Ο Henry αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Missouri-Columbia το 1988 με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και έγινε μεσίτης εμπορικών ακινήτων πριν συνεργαστεί με τον κουνιάδο του το 1994 για να δημιουργήσει ένα δίκτυο ATM στην Ουγγαρία . Στη συνέχεια θα ίδρυσε το πρώτο τους γραφείο στη Βουδαπέστη και θα επέβλεπε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από εκεί για τα επόμενα πέντε χρόνια.


Ο προκάτοχος της Euronet, η Bank Access 24, ιδρύθηκε στην Ουγγαρία από τους Brown και Henry τον Ιούνιο του 1994, με τον Brown να λαμβάνει 90 τοις εκατό επιτόκιο για επένδυση 9.000 δολαρίων και τον Χένρι 10 τοις εκατό για την επένδυσή του 1.000 δολαρίων. Τον επόμενο μήνα επετεύχθη συμφωνία κοινής επιχείρησης με αρκετούς ιδιώτες επενδυτές και επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών για την παροχή 14 εκατομμυρίων δολαρίων σε αρχικό χρήμα μέσω του χρέους και των ιδίων κεφαλαίων. Στόχος της Bank 24 ήταν να δημιουργήσει το πρώτο ανεξάρτητο δίκτυο ΑΤΜ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη , μια περιοχή που μόλις άρχιζε να προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών. Δεν ήταν εύκολο να πειστούν οι τραπεζίτες, πόσο μάλλον οι καθημερινοί άνθρωποι που συχνά άντεχαν να περιμένουν σε μεγάλες ουρές στα τοπικά ταχυδρομεία για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους σε μετρητά, να αγκαλιάσουν την ιδέα της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ένα ΑΤΜ. Σύμφωνα μεFortune Small Business, ένας τραπεζίτης εξέφρασε επιφυλάξεις για το προτεινόμενο δίκτυο ATM της Bank 24 που επικοινωνούσε μέσω δορυφόρου: «Τα ελικόπτερα που αιωρούνται από πάνω μας θα μπορούσαν να υποκλέψουν τις οικονομικές πληροφορίες και να μας εξαπατήσουν», αποφάσισε. Ο Χένρι είχε τέσσερα τραπεζικά συμβόλαια στα χέρια του όταν ήρθε στη Βουδαπέστη μόνο για να αποσύρει το καθένα από τις συμφωνίες.


Η Bank 24 πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη τον Νοέμβριο του 1994, όταν ο Henry σχεδίασε μια συμφωνία με τη Visa International για την επεξεργασία συναλλαγών με ΑΤΜ στην Ουγγαρία. Τον Ιούνιο του 1995 η εταιρεία άρχισε να εγκαθιστά ΑΤΜ σε όλη τη χώρα, το πρώτο που βρίσκεται σε McDonald's της Βουδαπέστης. Τον ίδιο μήνα, η Bank 24 προσγειώθηκε επίσης στον πρώτο μεγάλο τραπεζικό πελάτη της στην Ουγγαρία. Ένα μήνα αργότερα, η American Express ενέκρινε την Bank 24 να διεκπεραιώνει συναλλαγές με ATM στη χώρα και τον Νοέμβριο του 1995 το δίκτυο Euronet άρχισε να δέχεται κάρτες Citibank. Ωστόσο, η απόκτηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών ήταν άλλο θέμα. Σύμφωνα με το Fortune Small Business, "Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν είχαν ποτέ τετράδιο επιταγών — δεν πειράζει κάρτα ATM. Έτσι η Euronet προσέλαβε ντόπιους που μπορούσαν να εξηγήσουν το προϊόν τους και να προσελκύσουν νέες επιχειρήσεις."

ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ : 1996

Μέχρι το τέλος του 1995, η Bank 24 είχε εγκαταστήσει 53 ΑΤΜ και είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις 62.000 δολαρίων, με αποτέλεσμα καθαρή ζημιά 228.000 δολαρίων, αλλά το πιο σημαντικό, η εταιρεία είχε εξασφαλίσει μια θέση στην Ουγγαρία, την οποία επέκτεινε το 1996 ενώ εισήλθε και στη γειτονική Πολωνία .. Τον Αύγουστο του 1995 μια πολωνική εταιρική οντότητα, η Bankomat 24 Sp. Ο ζωολογικός κήπος ιδρύθηκε, με τον Μπράουν να συνεισφέρει 2.000 $ για να γίνει ο μοναδικός κάτοχος των τόκων. Τα πρώτα ΑΤΜ εγκαταστάθηκαν στη χώρα τον Ιανουάριο του 1996 και μετά από συμφωνία με την πολωνική τράπεζα BRE, οι μονάδες άρχισαν να επεξεργάζονται συναλλαγές American Express. Ακολούθησαν συναλλαγές Visa τον Μάιο, όταν επετεύχθη συμφωνία με μια άλλη τράπεζα, τη WBK. Εν τω μεταξύ, η Bank 24 συνέχισε να διαθέτει ΑΤΜ στην Ουγγαρία και τον Ιούνιο του 1996 το δίκτυο άρχισε να δέχεται συναλλαγές από το σύστημα Europay της MasterCard.


Στο τέλος του 1996, η Bank Access, η Bankomat και άλλες σχετικές οντότητες ενοποιήθηκαν στην Euronet Services Inc. στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Μια αρχική δημόσια προσφορά μετοχών ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 1997, με συμψηφισμό σχεδόν 48 εκατομμυρίων δολαρίων, χρήματα που προορίζονταν για την επέκταση του δικτύου ΑΤΜ της εταιρείας. Μετά από συμφωνία με την Service Bank, η Euronet εισήλθε στη γερμανική αγορά τον Μάιο του 1997 και στο τέλος του έτους προστέθηκε και η Κροατία . Η Euronet άνοιξε επίσης ένα γραφείο πωλήσεων στη Ρουμανία . Συνολικά, η Euronet πρόσθεσε 527 ΑΤΜ το 1997, περίπου τα μισά από τα οποία εγκαταστάθηκαν στην Πολωνία, το 40 τοις εκατό στην Ουγγαρία, το 7 τοις εκατό στη Γερμανία, και 3 τοις εκατό στην Κροατία. Μια άλλη σημαντική εξέλιξη ήταν η υπογραφή της πρώτης σύμβασης outsourcing, όταν η Budapest Bank παρέδωσε τη λειτουργία των 45 ΑΤΜ της στη Euronet. Η διευρυμένη δραστηριότητα της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα να τριπλασιαστούν, από 1,26 εκατομμύρια δολάρια σε 5,3 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Αποστολή του Euronet: Να προσφέρει ευκολία στις ηλεκτρονικές οικονομικές πληρωμές σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν το είχαν στο παρελθόν.

Η Euronet συγκέντρωσε άλλα 81 εκατομμύρια δολάρια μέσω διεθνούς προσφοράς ομολόγων τον Μάιο του 1998, παρέχοντας πρόσθετα κεφάλαια για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη. Η εταιρεία εισήλθε στην αγορά της Τσεχικής Δημοκρατίας μέσω μιας συμμαχίας με την Bank Austria-Creditanstalt τον Φεβρουάριο του 1998 και λίγο αργότερα άρχισε να εγκαθιστά ΑΤΜ για τη διεκπεραίωση συναλλαγών Visa στη χώρα. Η Euronet επέκτεινε επίσης το δίκτυο ΑΤΜ της στη Δυτική Ευρώπη το 1998, μπαίνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Μέχρι τον Ιούλιο του ίδιου έτους η Euronet ξεπέρασε το όριο των 1.000 σε ΑΤΜ που ανήκουν ή λειτουργούν. Τον Δεκέμβριο η Euronet ολοκλήρωσε μια σημαντική εξαγορά, πληρώνοντας 17,9 εκατομμύρια δολάρια για την Arkansas Systems, Inc. (ARKSYS), την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού δικτύου ATM του κλάδου για την πλατφόρμα IBM AS/400, ένα από τα πιο κοινά συστήματα υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες. Επειδή βασιζόταν ήδη στο λογισμικό ARKSYS, η Euronet έφερε στην πραγματικότητα αυτή τη βασική τεχνολογία εσωτερικά και, ως εκ τούτου, καθιερώθηκε ως πλήρης, παγκόσμιος προμηθευτής λύσεων ηλεκτρονικής τραπεζικής.


Η ARKSYS έφερε επίσης το ένα τρίτο της συμμετοχής στην EFT Network Services LLC, η οποία κατείχε και διαχειριζόταν το Dash Network, ένα δίκτυο των ΗΠΑ με περισσότερα από 100 ATM που ανήκουν σε 24 τράπεζες. Τον Αύγουστο του 1999 η ARKSYS απέκτησε τις υπόλοιπες μετοχές της εταιρείας και η Euronet σύντομα εκμεταλλεύτηκε το νέο περιουσιακό στοιχείο συνάπτοντας συμφωνία με τα πολυκαταστήματα της Dillard, εγκαθιστώντας 334 ΑΤΜ στις τοποθεσίες της Dillard σε 29 πολιτείες. Ενώ ο Dillard's είχε τα ΑΤΜ, η Euronet τα λειτουργούσε με την ετικέτα Dash Network. Μέχρι το κλείσιμο του 1999, το δίκτυο Dash είχε συνολικά 459 ΑΤΜ στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Στην Ευρώπη , εν τω μεταξύ, η Euronet πέρασε το όριο των 2.000 σε ΑΤΜ που ανήκουν ή λειτουργούν. Η Euronet άρχισε επίσης να πουλά λογισμικό διαχείρισης ΑΤΜ σε τράπεζα στην Τουρκία , λογισμικό υποστήριξης πιστωτικών καρτών στην Cayman Bank στα Νησιά Κέιμαν και λογισμικό μεταγωγής και διασύνδεσης ΑΤΜ στην Αιγυπτιακή Αμερικανική Τράπεζα στην Αίγυπτο. Επιπλέον, η Euronet σημείωσε πρόοδο στην επέκταση του τι είχαν να προσφέρουν τα ΑΤΜ της πέρα ​​από την απλή διανομή μετρητών. Η εταιρεία άρχισε να προσφέρει δυνατότητες πληρωμής λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας και κοινής ωφέλειας, καθώς και δυνατότητα πώλησης κουπονιών για προπληρωμένα λεπτά σε κινητά τηλέφωνα. Αν και η εταιρεία συνέχισε να καταγράφει ζημίες, λόγω της δέσμευσής της να επενδύσει χρήματα για περαιτέρω επέκταση, τα έσοδα αυξήθηκαν σε σχεδόν 41,5 εκατομμύρια δολάρια το 1999, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα 11,9 εκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο έτος. Η καθαρή ζημιά αυξήθηκε επίσης, από 28,4 εκατομμύρια δολάρια σε 30,9 εκατομμύρια δολάρια.

ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ: 2000

Η Euronet εισήλθε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2000, ανοίγοντας ένα γραφείο στην Αθήνα για να αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης ΑΤΜ σε βάση εξωτερικής ανάθεσης. Ένα μήνα αργότερα, η εταιρεία συνήψε συμφωνία με τη Citibank-Greece για την ανάπτυξη και λειτουργία 250 ΑΤΜ. Η Euronet άρχισε επίσης να δραστηριοποιείται σε μια τρίτη ήπειρο, την Ασία , όταν τον Μάρτιο του 2000 άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες μεταγωγής συναλλαγών ΑΤΜ σε κοινοπραξία τριών τραπεζών στην Ινδονησία που λειτουργούσαν δίκτυο 400 ΑΤΜ. Για να αντικατοπτρίζει το μεταβαλλόμενο εύρος των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2000 άλλαξε το όνομά της από Υπηρεσίες Euronet σε Euronet Worldwide.

Η Euronet συνέχισε να αποκτά νέους συνεργάτες το 2001, όπως η Saks Incorporated, η οποία επέλεξε να αναθέσει τη διαχείριση των ΑΤΜ της στην Dash, και τη βρετανική αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών Alldays, η οποία επέλεξε τη Euronet για την παροχή ΑΤΜ καθώς και μια νέα φυλή προστιθέμενης αξίας Υπηρεσίες ΑΤΜ. Η Euronet παρουσίασε επίσης αξιοσημείωτη βελτίωση στον ισολογισμό της το 2001. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 64,2 εκατομμύρια δολάρια και η εταιρεία μείωσε τις καθαρές ζημιές της στα 670.000 δολάρια.


Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη βρίσκονται στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα η Euronet να πουλήσει το δίκτυο Dash για 6,8 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στην Alltel Information Services στις αρχές του 2002. Επιπλέον, η Alltel υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρήση του λογισμικού χρηματοοικονομικών συναλλαγών της Euronet. Με τα μετρητά που έλαβε, η Euronet ήταν καλά εφοδιασμένη για να επιδιώξει περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό. Η πώληση Dash αντανακλούσε επίσης μια αλλαγή στρατηγικής, καθώς η Euronet προσπάθησε να αποδυναμώσει την ιδιοκτησία των ATM υπέρ της αύξησης του ρόλου της ως επεξεργαστή συναλλαγών στην πρωτογενή της αγορά. Αυτή η αλλαγή έγινε ακόμη πιο εμφανής τον Ιανουάριο του 2003, όταν η Euronet πούλησε τα 745 ΑΤΜ της στο Ηνωμένο Βασίλειο στην ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία Bridgepoint Capital Ltd. για 29,6 εκατομμύρια δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψη την επένδυση 9 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε κάνει η Euronet για την κατασκευή του δικτύου κατά τη διάρκεια τριών ετών, η τιμή πώλησης αντιπροσώπευε εξαιρετική απόδοση. Επιπλέον, η Euronet υπέγραψε πενταετή συμφωνία για την εξυπηρέτηση των ΑΤΜ για τους νέους ιδιοκτήτες καθώς και για τυχόν νέα μηχανήματα που προστίθενται στο δίκτυο. Επιπλέον, τα μετρητά που ελήφθησαν από τη Bridgepoint χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγορά της e-pay Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας ανανέωσης κινητών τηλεφώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ1994:Η εταιρεία ιδρύθηκε για τη δημιουργία δικτύου ΑΤΜ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη .1995:Τα πρώτα ΑΤΜ εγκαθίστανται στην Ουγγαρία.1997:Η Euronet Services Inc. γίνεται δημόσια.2001:Το όνομα άλλαξε σε Euronet Worldwide Inc.2003:Τα ΑΤΜ του Ηνωμένου Βασιλείου πωλούνται.2004:Αποκτάται η Prepaid Concepts, Inc.2006:Ιδρύεται το Euronet China .

Η Euronet κέρδισε περαιτέρω συμβόλαια εξωτερικής ανάθεσης στις βασικές αγορές της το 2002 και συνέχισε να προσθέτει νέες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες η Euronet παρουσίασε το PaySpot, ένα πρόγραμμα προπληρωμένων υπηρεσιών επαναφόρτισης για την αγορά προγραμμάτων ασύρματου χρόνου ομιλίας και υπεραστικών κλήσεων, που διατίθεται μέσω ΑΤΜ και συσκευών POS. Ίσως η πιο σημαντική εξέλιξη το 2002 ήταν το άνοιγμα ενός γραφείου και κέντρου λειτουργίας στην Ινδία τον Αύγουστο, σε συνδυασμό με μια συμφωνία εξωτερικής ανάθεσης με μία από τις κορυφαίες ιδιωτικές τράπεζες της Ινδίας για τη λειτουργία 450 ΑΤΜ. Λόγω του μεγάλου πληθυσμού της, που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, και της τεράστιας, διευρυνόμενης μεσαίας τάξης, η Ινδία έγινε ένα σημαντικό όχημα ανάπτυξης για το Euronet. Τον Μάιο του 2003 η Euronet ενίσχυσε τη θέση της στη χώρα λαμβάνοντας άδεια από την Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας για τη λειτουργία του Cashnet, του πρώτου εθνικού κοινού δικτύου ΑΤΜ, με τον συνεργάτη του, Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Ινδίας. Τέσσερις μεγάλες τράπεζες στην Ινδία έγιναν τα ναυλωμένα μέλη του νέου δικτύου, με την υποστήριξη του κέντρου επεξεργασίας της Euronet.


Λόγω της πώλησης προπληρωμένων υπηρεσιών επεξεργασίας, οι οποίες αντιπροσώπευαν 136 εκατομμύρια δολάρια, η Euronet αύξησε τα έσοδά της από 71 εκατομμύρια δολάρια το 2002 σε 204,4 εκατομμύρια δολάρια το 2003. Επιπλέον, αφού έχασε 5,7 εκατομμύρια δολάρια το 2002, η εταιρεία πραγματοποίησε καθαρό κέρδος σχεδόν 14,7 εκατομμύρια δολάρια 2003. Οι επιχειρήσεις συνέχισαν να ευδοκιμούν το 2004, λόγω της συνεχούς επέκτασης των προπληρωμένων υπηρεσιών. Η εταιρεία ολοκλήρωσε αρκετές εξαγορές το 2004 που οδήγησαν στην ανάδειξη της Euronet ως τον μεγαλύτερο πάροχο καρτοκινητής στον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2004, η θυγατρική της PaySpot εξαγόρασε την Prepaid Concepts, Inc. (Precept), έναν πάροχο προπληρωμένων υπηρεσιών στις ΗΠΑ μέσω 4.500 τερματικών POS με την επωνυμία Telebuck$, ιδιαίτερα ισχυρή σε ανεξάρτητα καταστήματα ασύρματης σύνδεσης και καταστήματα εξαργύρωσης επιταγών. Τον Μάιο του 2004, η PaySpot εξαγόρασε την Electronic Payment Solutions με έδρα το Χιούστον,

Το PaySpot επεκτάθηκε περαιτέρω με την αγορά της Call Processing Inc., η οποία πούλησε προπληρωμένες ασύρματες και άλλες υπηρεσίες σε 30 αλυσίδες καταστημάτων στις ΗΠΑ. Τελικά, τον Νοέμβριο του 2004, η Euronet εξαγόρασε το Movilcarga Division της ισπανικής εταιρείας διανομής τηλεπικοινωνιών Grupo Meflut Corporation, μια μονάδα που πωλούσε ηλεκτρονικά προπληρωμένα κουπόνια στην Ισπανία και είχε συμφωνία διανομής με τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, Telefonica. Επιπλέον, το 2004, η Euronet συνέχισε να συνάπτει μεγάλα συμβόλαια εξωτερικής ανάθεσης ATM σε όλο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 381 εκατομμύρια δολάρια για το έτος και η εταιρεία κατέγραψε καθαρά έσοδα 18,5 εκατομμύρια δολάρια.


Η Euronet συνέχισε να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στις προπληρωμένες υπηρεσίες το 2005. Αγόρασε μια δεύτερη ισπανική εταιρεία, την TeleRecarga, και απέκτησε έλεγχο συμμετοχής στην ATX Software Ltd., μια εταιρεία καρτοκινητής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Euronet επεκτάθηκε επίσης στον κλάδο μεταφοράς χρημάτων και πληρωμής λογαριασμών το 2005 όταν εξαγόρασε την TelecommUSA, μια εταιρεία της Charlotte της Βόρειας Καρολίνας που παρείχε υπηρεσίες ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Λατινικής Αμερικής . Αποτέλεσε τον πυρήνα μιας νέας μονάδας, Euronet Payments and Remittance, Inc. Άλλες εξαγορές του 2005 περιελάμβαναν την Instreamline SA, πάροχο πιστωτικών καρτών και outsourcing σημείου εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια , και την Europlanet ad, μια σερβική εταιρεία που διαχειριζόταν ΑΤΜ και τερματικά POS.

Αφού σημείωσε πωλήσεις 531,3 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005, η Euronet συνέχισε την ισχυρή ανάπτυξή της το 2006. Στις αρχές του έτους δημιούργησε ένα αποτύπωμα σε μια άλλη αγορά με τεράστιες δυνατότητες: την Κίνα. Η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με τη Ray Holdings για να σχηματίσει την Euronet China, στην οποία η Euronet κατείχε το 75 τοις εκατό. Η νέα μονάδα είχε μια συμφωνία με το πέμπτο μεγαλύτερο κρατικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Κίνας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Γραφείο Εμβασμάτων, για τη διαχείριση του συστήματος ΑΤΜ σε βάση εξωτερικής ανάθεσης. Με αυτό το νέο εγχείρημα, που προστέθηκε σε μια ισχυρή παρουσία στην Ινδία και μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση προπληρωμένων υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, η Euronet φάνηκε σε καλή θέση για να απολαμβάνει μακροπρόθεσμη ευημερία.

https://www.encyclopedia.com/books/politics-and-business-magazines/euronet-worldwide-inc

Comments

Popular posts from this blog

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΙΝΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΧΗΜΙΚΟΥ ΑΦΡΟΥ! Η OΛΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NESTLE ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΙΒΗΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ !!!! «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»

Πολιτικό και Θρησκευτικό ΈΓΚΛΗΜΑ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ!!! Political and Religious CRIME at Westminster Abbey!!!